Rijden zonder rijbewijs in Nederland

Rijden zonder rijbewijs is strafbaar in Nederland. Want de weg opgaan zonder rijbewijs kan ervoor zorgen dat je je zelf in gevaar brengt en andere weggebruikers. Rijden zonder rijbewijs is het bewijs dat je niet goed om kan gaan met een auto en met het verkeer.

Gevolgen van rijden zonder rijbewijs

Rijden zonder rijbewijs heeft natuurlijk gevolgen als je word opgepakt door de politie. Je krijgt in Nederland voor het rijden zonder rijbewijs een geld boete, maar ze kunnen je ook een rijverbod geven van een aantal dagen tot een aantal jaar. Dit ligt aan de situatie waar de politie je in heeft betrapt. Hieronder volgen de geld bedragen die je kan riskeren bij het rijden zonder rijbewijs.

Bedragen van de boetes

  • Je rijbewijs is gebroken of is niet volledig: €45,-
  • Je hebt je rijbewijs niet op zak tijdens het rijden: €90,-
  • Je rijbewijs is minder dan een jaar verlopen: €90,-
  • Je rijbewijs is meer dan een jaar verlopen: €340,-
  • Je rijbewijs is van de verkeerde categorie: €340,-
  • Je beschikt niet over een rijbewijs: €360,-

Aangeklaagd door verzekeringsmaatschappij

Wanneer je schade rijdt met een auto zonder rijbewijs is er een grote kans dat de verzekeringsmaatschappij jou aanklaagt om de schade te dekken. Als je iemand anders verongelukt met de auto zonder dat je een rijbewijs hebt kan die persoon jou aanklagen voor het rijden zonder rijbewijs. Dus je loopt kans op een boete, straf, financiële sleur met de verzekering en een rechtszaak.

Je rijbewijs goedkoop behalen bij Maximum rijschool Rotterdam

Wil je dan toch auto rijden zonder al die zorgen van boetes, straffen, financiële drama en een rechtszaak? Kom dan een gratis proefles volgen bij Maximum rijschool Rotterdam. Wij bieden ook een spoedcursus rijbewijs in 10 dagen. Hierdoor kan jij nog sneller de weg op met de auto. Doe het juiste en begin nu met rijlessen, hierdoor ben je veilig bezig voor jezelf en voor andere weggebruikers.