Rijbewijs halen in 10 dagen

Wil je ook snel je rijbewijs halen en de weg op? Je eigen auto rijden? Met je vrienden erop uit gaan? Volg dan onderstaande stappenplan op en zo kan je je rijbewijs halen in een korte periode.

    1. Rijopleiding kiezen

  • Het begint met het kiezen van wat je wilt gaan besturen. Als je 16 bent kan je je brommer rijbewijs halen. Maar op je 16de kan je ook beginnen met rijlessen. Dit is het 2toDrive systeem. Je begint dan met rijlessen vanaf je 16de en op je 16,5 haal je je theorie en op je 17de doe je praktijkexamen. Tot je 18de rij je met je coach. Zodra je 18 bent mag je alleen de weg op. Als je 18 bent kan je ook rijbewijs halen doormiddel van een spoedcursus rijbewijs in 10 dagen. Maar heb je geen behoefte aan een versneld traject dan heb je nog genoeg keuze uit pakketten.

    2. Theorie examen aanvragen

  • Je hebt gekozen voor welke rijbewijs je gaat? Voor de auto, motor en brommer rijbewijs moet je theorie examen afleggen. Klik hier voor online theorie oefenen. Je theorie examen kan je bij ons aanvragen zonder DigiD, klik dan hier. Of je kan hem op mijn.cbr aanvragen met een DigiD. Hou rekening mee dat een DidiD 5 werkdagen kan duren en de wachtlijst voor een theorie examen is ongeveer 2 weken. Dit kan verschillen per regio en seizoen.

   3.  Theorie examen doen

  • Je theorie examen is aangevraagd en je gaat nu beginnen met de voorbereiding voor je theorie examen. Wat moet je nou precies leren en weten voor het theorie examen? Je kan twee dingen doen. Of je volgt een online theorie cursus bij Rijschool Maximum of je leert zelf uit het boek. Zonder theorie certificaat kan je je rijbewijs niet halen

   4. Eigen verklaring invullen

  • Je theorie heb je nu ook in je zak en op naar de volgende stap. Je moet een eigen verklaring invullen voor dat je kan deelnemen aan een praktijkexamen. Het eigen verklaring zegt of jij in staat bent om je praktijk af te leggen. Er komt verder niks bijzonders bij kijken.

  5. Praktijkexamen aanvragen

  • Je rijschool kan de praktijk examen aanvragen. Je hoeft voor de praktijkexamen niks te doen maar alleen een datum af te spreken met het CBR wanneer je je examen zou willen doen. Je moet wel zelf je rijschool machtigen zodat ze voor jou een afspraak kunnen maken. Dit is de laatste stap om jou rijbewijs te halen. Veel succes en veel plezier!

Rijbewijs aanvragen

Als je bent geslaagd voor je theorie of praktijkexamen kan je je rijbewijs aanvragen bij de deelgemeente waar je woont. Je kan een afspraak maken of je kan bij je deelgemeente langs gaan om een afspraak te maken. Hou wel rekening met lange wachttijden want mensen met een afspraak gaan voor.

Voor het ophalen van je rijbewijs heb je geen afspraak nodig. Hou wel rekening met de openingstijden van je gemeente voordat je je rijbewijs gaat ophalen. Je krijgt bij het rijbewijs aanvragen een afhaalbewijs die je mee moet nemen bij het rijbewijs ophalen. De prijzen van de rijbewijs zijn:

  • Rijbewijs €38,90
  • Rijbewijs met spoed €73,00
  • Eigen verklaring €32,80

Rijbewijs verlengen

Op je rijbewijs staat tot wanneer hij geldig is. Vanaf die datum moet je je rijbewijs laten verlengen.

Rijbewijs verlopen = niet meer rijden

je rijbewijs verlopen? Dan mag je geen auto meer rijden tot je een nieuwe rijbewijs heeft aangevraagd. Als de politie je betrapt met het rijden zonder rijbewijs of een verlopen rijbewijs kunnen ze je een fikse boeten geven. De hoogte van deze boete kan je vinden in de boetebase van het OM(Openbaar Ministerie).

Oude rijbewijs inleveren bij verniejeing

Wanneer je je rijbewijs gaat vernieuwen moet je je oude inleveren bij de gemeente. Het oude rijbewijs mag je niet behouden. Deze regel geldt binnen alle landen van de Europese Unie, dit is om fraude tegen te gaan.

Rijbewijs beschadigd

Als je rijbewijs niet goed leesbaar is voor de politie word hij niet als geldig gezien, hiervoor staat ook een boete op. Hoe hoog deze boete is vind je in de boetebase.

Rijbewijs aanvragen & Rijbewijs ophalen

Je moet je nieuwe rijbewijs persoonlijk bij je gemeente aanvragen en ook ophalen. Je kan ook een spoedaanvraag doen om je rijbewijs sneller in ontvangst te nemen.